Monday, March 30, 2009

Q-PIES MOTIVASI MODAL INSAN CEMERLANG

Baru-baru ini seramai 50 orang Pembimbing Masyarakat KEMAS seluruh Negeri Sarawak telah menghadiri dengan jayanya program Q-PIES Motivasi Modal Insan Cemerlang. Modul ini direka khas oleh KIPLI YASSIN RESOURCES yang mengambil pendekatan bersifat holistik dalam pembangunan modal insan. Program ini telah dijalankan di Dabai Inn Politeknik Mukah. Para peserta telah berpeluang mengikuti program yang bersifat ilmiah, informatif, interaktif dan mesra pelanggan sama ada dalam kelas atau di luar.
Maklum balas para peserta amat-amat menggalakkan dan menepati bahawa program ini sangat berkesan dalam memberi kefahaman, kesedaran dan motivasi ke arah kecemerlangan kepada mereka. Antara komen para peserta:
  • "Kursus yang terbaik yang pernah saya hadiri semenjak berkhidmat dalam Jabatan KEMAS Sarawak mengajar saya betapa pentingnya disiplin diri dalam menjalankan tugas." (Sylvia Grace Keros)
  • "Q-PIES ini amat memberi kesan dan input yang banyak dalam diri saya. TAHNIAH Q-PIES." (Zubaidah Kassim)
  • "Kursus ini sangat baik dengan penceramah yang berkesan membuat saya terharu bahawa sifat saya yang selama ini dapat diluahkan. Tahniah sebab kursus ini dapat membuat saya sedar di mana saya berada kini." (Ramlah H Jafar Sidi)

Perunding Motivasi Utama: Tn Hj Kipli Hj Yassin Dibantu oleh: En Abdul Razak Bin Bahtrem

No comments:

Post a Comment